Äppel- & morotsmuffins

Passar från 8 månader

Äppel- & morotsmuffins

Jag skapade detta läckra muffinsrecept inför min sons första födelsedagsfest. Både barn och vuxna på festen älskade dem och det bästa (bortsett från att de smakar bra) är att de är hälsosamma, samt är naturligt gluten- och laktosfria och lämpliga för vegetarianer och veganer.
Det kanske låter konstigt att höra ordet muffins och hälsosam i samma mening men anledningen är mycket enkel. Dessa muffins är gjorda med mandelmjöl (mald mandel), som är alkalisk mat och innehåller höga halter av protein. Det är mandlarna som ger dessa muffins sina härligt fuktiga konsistens och nötaktiga smak.

Recepttips
Jag brukar köpa mandelmjöl i butiken, men om du vill göra det själv kan du göra det ganska enkelt. Pulsera bara dina mandlar i en matberedare i några minuter (helst med skalet på, eftersom de innehåller mycket flavonoider). Var noga med att inte pulsera för länge, annars kommer du att få mandelsmör.
Smaka på blandningen innan du sätter muffins i ugnen: om du vill ha den lite sötare muffins kan du lägga till lite extra lönnsirap.

Speak Your Mind

*

Comments

  1. Anneli Hallgren says:

    Är inte lönnsirap socker?

    • brabarnmat says:

      Hej Anneli, vi kallade muffinsen för ‘sockerfria’ eftersom de inte innehåller raffinerat socker. Men jag håller med att titeln kan vara missledande, så jag uppdaterade den. Tack för din feedback! Nina