Ägg-kycklingar

Passar från 6 månader

Ägg-kycklingar
Vi gjorde dessa söta ägg-kycklingar häromdagen och min son blev så himla glad över dem, så jag var tvungen att dela med mig. Detta är egentligen inget riktigt recept utan inspiration för ett mellanmål som jag är säker på att även dina barn kommer att älska! Hur kommer du att servera dina påskägg i år? 🙂
Obs: Ägg är den näst vanligaste födoämnesallergin hos barn. Medicinska experter brukade rekommendera att barn under 12 månader inte ska ges äggvita, eftersom de är mer benägna att utlösa en allergisk reaktion än äggulan. Nyare studier har dock visat att det inte finns någon fördel med att fördröja införandet av äggvita i ditt barns kost. Den nuvarande rekommendationen är att barn kan ges hela ägg – gulor och vitor – från 6 månaders ålder, förutsatt att det inte finns kända födoämnesallergier i familjen. Kolla med din barnläkare/BVC om du är osäker!

Recepttips
För spädbarn, småbarn och gravida kvinnor (eller alla med ett nedsatt immunförsvar) lyder den aktuella rekommendationen att ägg bör kokas helt för att undvika risken för salmonella. Använd ekologiska ägg om du kan. Om du föredrar morotsnäbbarna kokta kan du lägga ner dem i vattnet med äggen i cirka 3-4 minuter.

Speak Your Mind

*

Comments

  1. Supersöta! Tror inte lilleman kommer uppskatta dem lika högt som jag ännu, men dessa ska stå på frukostbordet i påsk. Tack!

    • brabarnmat says:

      Hej Elinor, kul att du gillar! Jo ibland får man helt enkelt själv också ha lite roligt.. 🙂 Hoppas kycklingarna var uppskattade ändå!